17 mei: Dialoogtafel toekomst zorg in Zeeland

Kom en praat, denk en doe mee aan de dialoogtafel over de toekomst van de Zorg in Zeeland. Twee rondes met dialoogtafels waar u kunt meepraten over wat goede zorg in uw omgeving inhoudt.

De Commissie Toekomstige Zorg in Zeeland is bezig met een scenario omtrent de toekomst van de zorg in Zeeland. Voorafgaand aan het rapport Slenter zijn 100 mensen gesproken over die zorg. Zij hebben hun mening gegeven op de vraag wat mensen belangrijk vinden in de Zeeuwse zorg. De uitkomst van die bijeenkomst is een document met 8 aandachtspunten. De ingestelde Klankbordgroep nodigt u, als Zeeuw, uit om mee te praten over de toekomst van de zorg in Zeeland. We organiseren door Zeeland heen dialoogtafels en gaan graag met u in gesprek over wat goede zorg inhoud. Doel is om echte burgerbetrokkenheid vanaf de basis via een dialoog mogelijk te maken bij het zetten van de volgende stappen.

Kleinschalige bijeenkomst

De bijeenkomsten in Goes, Terneuzen, Zierikzee, Middelburg en Tholen zijn bedoeld voor alle Zeeuwen die ervaringen en zorgen hebben met betrekking tot de toekomst van de zorg in Zeeland. In een kleine groep van maximaal 10 personen bespreken zij samen wat de veranderingen in de zorg voor hen betekenen én hoe zij daar het best mee kunnen omgaan. Er is ruimte voor persoonlijke situaties. De deelnemers doordenken elkaars zorgen, vragen en behoeften en kijken samen naar oplossingen voor het regelen van de juiste zorg of ondersteuning. Aan bod komen heel concrete thema’s zoals: Centraal staan de ontmoeting en de uitwisseling van ervaring en ideeën.

De data en locaties zijn:

Goes (De Pit) 23 maart - 11 mei
Axel (De Halle ) 27 maart - 15 mei
Schouwen Duiveland (gemeentehuis) 27 maart - 08 mei
Middelburg (ZB) 29 maart - 17 mei
Tholen (Tholen stad Ten Anker) 30 maart - 18 mei

Alle bijeenkomsten beginnen om 17.30 uur met inloop met een kop soep en een broodje en duren tot 20.30 uur, waarna er nog tijd is om onder het genot van een hapje en een drankje na te praten. Na de eerste ronde zal een tussenevaluatie plaatsvinden. Na afloop van alle rondes wordt een rapport geschreven met de uitkomsten van de verschillende dialogen. Dit rapport is voor iedereen in Zeeland beschikbaar en zal door de Klankbordgroep aan de Commissie Toekomstige Zorg in Zeeland worden aangeboden.

Aanmelden voor deze bijeenkomsten bij pvankooten@dezb.nl.

No Comments Yet.

Leave a comment